Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíj (alapítva: 1989)

A MANK az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából szervezi, pénzügyileg bonyolítja, gondozza és dokumentálja a minisztérium fiatal alkotóművészek és művészettörténészek pályakezdését segítő ösztöndíjpályázatait. A 12 állami ösztöndíjból négynél a teljes szakmai és pénzügyi lebonyolító, nyolc esetében pedig külsős szakmai intézmény bevonása mellett, mint pénzügyi lebonyolító vesz részt.

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. társfinanszírozásában, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével írják ki, fiatal önálló alkotói munkát folytató tervezők részére.

Az ösztöndíj célja elősegíteni a hazai formakultúra fejlődését és elterjedését, a design integrációját az innovációs folyamatokba, a gazdaságba. Segíteni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését, tehetségük kibontakoztatását. Lehetőséget biztosítani saját kezdeményezésű, vagy meghatározott témával, és/vagy gyártói háttérrel együtt pályázók munkáinak, illetve teoretikus, oktatásfejlesztéssel, kutatással, innovációval foglalkozó pályázatok megvalósítására.

Az ösztöndíjra pályázhat minden 35 év alatti természetes személy, aki Magyarország területén folytat alkotói tevékenységet, és szakirányú (MA) művészeti, illetve designer egyetemi diplomával rendelkezik. Osztott (többciklusú) képzés esetén a pályázat benyújtásának a feltétele: lezárt mesterképzés (MA) diploma. Diplomamunka továbbfejlesztésével nem lehet pályázni! Nem pályázhat, aki az ösztöndíj ideje alatt hazai államháztartási forrásból finanszírozott ösztöndíjban részesül.

A 6 hónapra szóló, ösztöndíjasonként havi bruttó 150.000 forinttal járó ösztöndíjat 2016-ban 6 fő nyerheti el. A pályázat szakmai lebonyolítója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.


További anyagok:

Pályázati felhívás 2016
A kuratórium tagjai
2014-es nyertesek
Archívum (korábbi évek ösztöndíjasai)


 

  • Útjára indult a Tour de Hongrie

    A fertődi Esterházy-kastélytól rajtolt június 29-én a 37. Tour de Hongrie. A nemzetközi kerékpárverseny keretében hat nap alatt 10 megyét látogatnak meg a résztvevők, a mozgás örömét pedig kulturális élményekkel kötik össze. A hivatalos összdíjazás ötmillió forint, ezen felül különdíjakat[…]

  • Megújul Ercsiben az Eötvös-kápolna

    Hosszú évtizedes várakozás után felújítják az Ercsiben található-Eötvös kápolnát és környezetét, amelyet báró Eötvös József emlékére emeltek. A beruházás kitér az infrastrukturális fejlesztésre is, amelynek köszönhetően lényegesen megközelíthetőbb lesz a gyönyörű, Dunára néző panorámával rendelkező helyszín. A munkálatok szeptember 3-án[…]

  • Visszakapta a MANK az alkotóházat

    Az 1980-as évektől szolgált a művészek nyugat-magyarországi központjaként a Hédervári Alkotóház, amely 2016. június 29-én, hosszas bírósági pereskedés után került vissza jogos tulajdonosához, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-hez (MANK). A kastélyban 2016. július 3-án, 9 és 10 óra között[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2016 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.