Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíj (alapítva: 1989)

A MANK az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából szervezi, pénzügyileg bonyolítja, gondozza és dokumentálja a minisztérium fiatal alkotóművészek és művészettörténészek pályakezdését segítő ösztöndíjpályázatait. A 12 állami ösztöndíjból négynél a teljes szakmai és pénzügyi lebonyolító, nyolc esetében pedig külsős szakmai intézmény bevonása mellett, mint pénzügyi lebonyolító vesz részt.

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. társfinanszírozásában, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével írják ki, fiatal önálló alkotói munkát folytató tervezők részére.

Az ösztöndíj célja elősegíteni a hazai formakultúra fejlődését és elterjedését, a design integrációját az innovációs folyamatokba, a gazdaságba. Segíteni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését, tehetségük kibontakoztatását. Lehetőséget biztosítani saját kezdeményezésű, vagy meghatározott témával, és/vagy gyártói háttérrel együtt pályázók munkáinak, illetve teoretikus, oktatásfejlesztéssel, kutatással, innovációval foglalkozó pályázatok megvalósítására.

Az ösztöndíjra pályázhat minden 35 év alatti természetes személy, aki Magyarország területén folytat alkotói tevékenységet, és szakirányú (MA) művészeti, illetve designer egyetemi diplomával rendelkezik. Osztott (többciklusú) képzés esetén a pályázat benyújtásának a feltétele: lezárt mesterképzés (MA) diploma. Diplomamunka továbbfejlesztésével nem lehet pályázni! Nem pályázhat, aki az ösztöndíj ideje alatt hazai államháztartási forrásból finanszírozott ösztöndíjban részesül.

A 6 hónapra szóló, ösztöndíjasonként havi bruttó 150.000 forinttal járó ösztöndíjat 2016-ban 6 fő nyerheti el. A pályázat szakmai lebonyolítója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.


További anyagok:

Pályázati felhívás 2016
A kuratórium tagjai
2014-es nyertesek
Archívum (korábbi évek ösztöndíjasai)


 

  • Szentendre éjjel-nappal nyitva

    A nyár utolsó hétvégéjén ismét szélesre tárja kapuit Szentendre. A már tizenegyedik nyárzáró fesztiválon augusztus 26. és 28. között hagyományosan késő éjszakáig változatos kulturális és gasztronómiai programok várnak minden korosztályt a belvárosban.Új színfolt lesz idén a fesztivál programjai között a[…]

  • Átadták az állami kitüntetéseket

    Az államalapítás és Szent István király emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából idén is átadták az állami kitüntetéseket és elismeréseket. A kultúra területén tevékenykedő személyek névsorát az alábbiakban közöljük.Marton Éva operaénekesMagyar Szent István-rend kitüntetést kapott:Marton Éva operaénekesMakkai Ádám[…]

  • 6. Mozinet Filmnapok

    A 6. Mozinet Filmnapokon a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál legnagyobb sikereit láthatjuk október 28. és 31. között. A korábban megismert válogatás újabb remekművel bővült: Magyarországon először látható a japán Ghibli Stúdió első európai koprodukcióban készült filmje, A vörös teknős.A stúdió fennállása[…]Oldaltérkép | Impresszum | ©2016 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.