Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíj (alapítva: 1989)

A MANK az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából szervezi, pénzügyileg bonyolítja, gondozza és dokumentálja a minisztérium fiatal alkotóművészek és művészettörténészek pályakezdését segítő ösztöndíjpályázatait. A 12 állami ösztöndíjból négynél a teljes szakmai és pénzügyi lebonyolító, nyolc esetében pedig külsős szakmai intézmény bevonása mellett, mint pénzügyi lebonyolító vesz részt.

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. társfinanszírozásában, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével írják ki, fiatal önálló alkotói munkát folytató tervezők részére.

Az ösztöndíj célja elősegíteni a hazai formakultúra fejlődését és elterjedését, a design integrációját az innovációs folyamatokba, a gazdaságba. Segíteni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését, tehetségük kibontakoztatását. Lehetőséget biztosítani saját kezdeményezésű, vagy meghatározott témával, és/vagy gyártói háttérrel együtt pályázók munkáinak, illetve teoretikus, oktatásfejlesztéssel, kutatással, innovációval foglalkozó pályázatok megvalósítására.

Az ösztöndíjra pályázhat minden 35 év alatti természetes személy, aki Magyarország területén folytat alkotói tevékenységet, és szakirányú (MA) művészeti, illetve designer egyetemi diplomával rendelkezik. Osztott (többciklusú) képzés esetén a pályázat benyújtásának a feltétele: lezárt mesterképzés (MA) diploma. Diplomamunka továbbfejlesztésével nem lehet pályázni! Nem pályázhat, aki az ösztöndíj ideje alatt hazai államháztartási forrásból finanszírozott ösztöndíjban részesül.

A 6 hónapra szóló, ösztöndíjasonként havi bruttó 150.000 forinttal járó ösztöndíjat 2016-ban 6 fő nyerheti el. A pályázat szakmai lebonyolítója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.


További anyagok:

Pályázati felhívás 2016
A kuratórium tagjai
2014-es nyertesek
Archívum (korábbi évek ösztöndíjasai)


 

  • Tablókon a könyvnyomtatás története

    A nyomtatott betű mesterei címmel a könyvnyomtatás és a könyvillusztráció történetéről nyílt kiállítás július 21-én Szegeden. A Somogyi-könyvtár régi és ritka könyveiből összeállított tárlaton a nyomdászat történetében úttörőnek számító mesterek remekei és a sokszorosítás munkafolyamatai elevenednek meg.Az ősnyomtatványoktól az 1940-es[…]

  • Thealter fesztivál Szegeden

    Gogol Egy őrült naplója című művének színpadi adaptációjával július 22-én este kezdődik a Thealter, Magyarország legrégebbi, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja Szegeden. A Katona József Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a FÜGE és a MASZK Egyesület együttműködésében készült darabot Bodó[…]

  • Kezdődik a Dumafüred Fesztivál

    Elkezdődött a Dumafüred Fesztivál, ahol tíz napon át ismét a humoré a főszerep. A július 31-ig tartó rendezvényen sok újdonság helyet kap, a helyszín változatlanul a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központ lesz. Az idén először lehetőséget kapnak az új[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2016 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.