Fischer Annie zenei-előadóművészeti ösztöndíj

A MANK az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából szervezi, pénzügyileg bonyolítja, gondozza és dokumentálja a minisztérium fiatal alkotóművészek és művészettörténészek pályakezdését segítő ösztöndíjpályázatait. A 12 állami ösztöndíjból négynél a teljes szakmai és pénzügyi lebonyolító, nyolc esetében pedig külsős szakmai intézmény bevonása mellett, mint pénzügyi lebonyolító vesz részt.

A Fischer Annie-ról - akinek születési centenáriumát ünnepeljük 2014-ben – a háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról, kiváló művészről elnevezett ösztöndíj tehetséges fiatal, hangszeres és énekes szólisták pályakezdéséhez nyújt segítséget.

Pályázhatnak: 
1998. január 1. és 1986. január 1. között született fiatal hangszeres és énekes szólisták, akik még nem töltötték ki a 3 ösztöndíjas intervallumot. Kivételképpen pályázatot nyújthatnak be azok is, akik betöltötték a 30. életévüket, de már nem először pályáznak és még a három intervallumot nem töltötték ki.

Nem nyújthat be pályázatot, aki az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban (pl.: DLA-ösztöndíj) vagy egyéb támogatásban részesül.

Az ösztöndíjasonként havi bruttó 100.000 forinttal járó ösztöndíjban évente 9 fő részesülhet. A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft., mint szakmai lebonyolító által működtetett szakértői kuratórium bírálja el.


További anyagok:

Pályázati felhívás 2016
Pályázati dokumentumok
A kuratórium tagjai
2014-es nyertesek
2015-ös nyertesek
2016-os nyertesek
Archívum (korábbi évek ösztöndíjasai)


 

  • Útjára indult a Tour de Hongrie

    A fertődi Esterházy-kastélytól rajtolt június 29-én a 37. Tour de Hongrie. A nemzetközi kerékpárverseny keretében hat nap alatt 10 megyét látogatnak meg a résztvevők, a mozgás örömét pedig kulturális élményekkel kötik össze. A hivatalos összdíjazás ötmillió forint, ezen felül különdíjakat[…]

  • Megújul Ercsiben az Eötvös-kápolna

    Hosszú évtizedes várakozás után felújítják az Ercsiben található-Eötvös kápolnát és környezetét, amelyet báró Eötvös József emlékére emeltek. A beruházás kitér az infrastrukturális fejlesztésre is, amelynek köszönhetően lényegesen megközelíthetőbb lesz a gyönyörű, Dunára néző panorámával rendelkező helyszín. A munkálatok szeptember 3-án[…]

  • Visszakapta a MANK az alkotóházat

    Az 1980-as évektől szolgált a művészek nyugat-magyarországi központjaként a Hédervári Alkotóház, amely 2016. június 29-én, hosszas bírósági pereskedés után került vissza jogos tulajdonosához, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-hez (MANK). A kastélyban 2016. július 3-án, 9 és 10 óra között[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2016 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.