MANK Advent // Adventi program az ÚjMűhely Galériában

Az adventi program keretében magunk is vásárolhatunk műtárgyakat vagy éppen ékszereket, miközben a műgyűjtésről nézhetünk filmet, majd hallgathatjuk meg a szakértők beszélgetését december 7-én, az ÚjMűhely Galériában, a szentendrei Fő téren, miközben magunk is készíthetünk karácsonyi ajándékokat.

 

 

2019. DECEMBER 7., SZOMBAT

ÚjMűhely Galéria, Szentendre, Fő tér 20.

 

Egész nap műgyűjtő játék az ÚjMűhely Galéria Karácsonyi vásárának alkotásai között értékes ajándékokért!

 

10:00 – 16:30

KORTÁRSÉKSZER-VÁSÁR MINDENKINEK!

A jelentős művészek munkáit ezúttal nem csak vitrinekben csodálhatják meg a látogatók, hanem fel is próbálhatják azokat, és akár egyedi kortárs ékszerekkel térhetnek haza.

 

12:00 – 16:00

KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK KÉSZÍTÉSE

Közösen készítünk természetes alapanyagokból készült karácsonyfa-függőket, és ezeket színes szalagokkal, csomagolópapírokkal bolondítjuk meg.

 

16:00 – 17:00

TÁRLATVEZETÉS a Karácsonyi vásáron

A tárlatvezetést tartják: Récsey Manyi és Sinka Zoltán Gábor, az ÚjMűhely Galéria galériamenedzserei

 

17:00

SENKI TÖBBET – DOKUMENTUMFILM VETÍTÉSE (’98)

A kortárs művészeti világ útvesztőit körüljárva a Senki többet című dokumentumfilm feltérképezi, hogy a művészetnek ma milyen szerepe lehet a materialista, fogyasztás központú társadalomban.

 

19:00 – 20:00

KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS A MŰGYŰJTÉS

ÉS A HAZAI MŰTÁRGYKERESKEDELEM VILÁGÁRÓL

A Senki többet című dokumentumfilmben látottakat „fordítjuk át magyarra” ismert hazai szakértők segítségével, akik beavatnak minket abba, miként is működnek a galériák, a művészeti vásárok, és hogyan érdemes gyarapítani a gyűjteményeket.

A beszélgetés résztvevői:

Ledényi Attila műgyűjtő, az Art Market Budapest alapító-igazgatója

Vass László műgyűjtő

Fenyvesi Áron, az acb Galéria főkurátora

A beszélgetést vezeti:

Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója

 

A program regisztrációteles. Kérjük, részvételi szándékukat a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen jelezzék.

 

-----

 

A művészet aján­dék!


A szentendrei MANK Nonprofit Kft. és az ÚjMűhely Galéria A művészet aján­dék! címmel ünnepi programmal készül az adventi időszakra. A rendhagyó tár­laton lehetőség nyílik jelentős kortárs művészek alkotásainak megtekintésére és megvásárlására. Válogathatunk a 20. század második felének legjelesebb hazai grafikus nemzedékének alkotásaiból, a Szentendrei Grafikai Műhely legendás alkotóinak szitanyomataiból, a Szentendrei Régi és a Hódmezővásárhelyi Művésztelep művészeinek kiemelkedő munkáiból, vagy a nagy sikerű Dialógusok-Polilógusok kortársékszer-kiállítás izgal­mas anyagtársításokkal dolgozó, egyedi formavilágot és koncepciót teremtő kortársékszer-tervezőinek munkáiból. A kiállításon minden mű megvásárolható.

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.