Különös véletlen címmel nyílik meg Cseke Szilárd kiállítása

Cseke Szilárd képzőművész Különös véletlen című munkáját tekinthetik meg november 30-tól az érdeklődők a szentendrei MANK Galériában. Cseke Szilárd csaknem húsz éve foglalkozik mobil objektekkel, amelyek az identitás témakörét állítják színre. A MANK Galériában bemutatott műal­kotást is ez az alapelv vezérli. Az installáció által megjelenített, folytonos körforgást alkotó rendszer világunkat szimbolizálja, létünk folytonos műkö­dését.

IDŐPONT

2019. október 30., szerda 18:00

 

HELYSZÍN

MANK Galéria (Szentendrei Régi Művésztelep)

2000 Szentendre, Bogdányi u. 51.

 

 

KÖSZÖNTŐT MOND

Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója

 

KIÁLLÍTÁST MEGNYITJA

German Kinga művészettörténész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem docense

 

KURÁTOROK

Farkas Laura, Tomáš Krivočenko

 

 

Cseke Szilárd csaknem húsz éve foglalkozik mobil objektekkel, amelyek az identitás témakörét állítják színre. A MANK Galériában bemutatott műal­kotást is ez az alapelv vezérli. Az installáció által megjelenített, folytonos körforgást alkotó rendszer világunkat szimbolizálja, létünk folytonos műkö­dését. Megszemélyesült pingponglabdák vándorlását figyelhetjük meg, ahogy azok ventilátorok irányításával szabályszerűen haladnak.

 

A képzőművész sokoldalú életművének köszönhetően a magyar kortárs képzőművészet egyik legjelentősebb képviselője. 2014-ben elnyerte a Munkácsy-díjat, a magyar művészeti szakma elismerését. 2015-ben az ő munkái képviselték kiemelkedő nemzetközi médiasikerrel Magyarországot az 56. Velencei Kép­zőművészeti Biennálén.

 

A kiállítás november 24-ig tekinthető meg hétköznap 9 és 17, hétvégén 10 és 17 óra között.

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.