Szüret címmel nyílik meg az ÚjMűhely Galéria legújabb kiállítása

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt és kísérőit a Szüret című kiállításának megnyitójára. A kiállításmegnyitó keretében a műteremlakások bérlői által a bérleti szerződés időtartama alatt készült, szakértők által kiválasztott egy vagy több alkotást kortárs művészeti gyűjtemé­nyek számára adják át az állami műtárgygyarapítás jegyében.

 

 

 

HELYSZÍN

ÚjMűhely Galéria

2000 Szentendre, Fő tér 20.

 

IDŐPONT

2019. október 22.,

kedd 18:00

 

KÖSZÖNTŐT MOND

Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója

 

A KIÁLLÍTÁST MEGNYITJA ÉS A MŰTÁRGYAKAT A KÖZGYŰJTEMÉNYEKNEK ÁTADJA

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára

 

A KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓN KÖZREMŰKÖDIK

Farkas Ferenc, Fischer Annie-ösztöndíjas kürtművész

 

A kiállításmegnyitó keretében a műteremlakások bérlői által a bérleti szerződés időtartama alatt készült, szakértők által kiválasztott egy vagy több alkotást kortárs művészeti gyűjtemé­nyek számára adják át az állami műtárgygyarapítás jegyében.

 

KIÁLLÍTÓ MŰVÉSZEK

Aknay János, Baksai József, Bánföldi Zoltán, Bereznai Péter, Bíró Sándor,Buhály József, Csáki Róbert, Donka Gergely, Ghyczy György, Giczy Kristóf, Kemp Zsuzsanna, Knyihár Amarilla, Krizbai Sándor, Lengl Orsolya, Lovas Ilona, Martin Henrik, Máté István Hunor, Melkovics Tamás, Nagy Barbara, Pál Katja, Pasqualetti Eleonóra, Pető Hunor, Sonkoly Tibor, Soós Katalin, Szántó István, Varga Zsófi, Verebics Katalin

 

KURÁTOROK

Szepes Hédi művészettörténész és Soós Ildikó művészeti főtanácsadó

 

 

Az ÚjMűhely Galéria Szüret című kiállítása a műteremlakások bérlőinek, valamint a Szentendrei Régi és a Hódmezővásárhelyi Művésztelep művészeinek műalkotásaiból mutat be izgalmas válogatást. A kiállító művészek minden műtárgyukkal „színt vallanak” arról, mi foglalkoztatja őket, hol tartanak szakmai célkitűzésük megvalósításában. A tárlaton a fiatal művészgeneráció képviselői mellett olyan művészek is szerepelnek, akik már a nemzetközi szcéna közismert képzőművészei közé tartoznak.

 

A kiállítás november 17-ig tekinthető meg hétköznap 9 és 17, hétvégén 10 és 17 óra között.

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.