MEGHÍVÓ a Tünékeny valóság című kiállítás megnyitójára

 

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt és kísérőit a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának Tünékeny valóság című kiállításának megnyitójára.

 

 

HELYSZÍN

ÚjMűhely Galéria

2000 Szentendre, Fő tér 20.

 

IDŐPONT

2019. szeptember 19., csütörtök 18:00

 

KÖSZÖNTŐT MOND

Borbély László, a MANK Nonprofit Kft. operatív igazgatója

 

A KIÁLLÍTÁST MEGNYITJA

Szarka Klára fotótörténész

 

A KIÁLLÍTÁS KURÁTORA

Hupján Attila, a MAOE Fotóművészeti Tagozatának elnöke

 

ZENEI KÖZREMŰKÖDŐ

two friends

 

A KIÁLLÍTÁSRÓL

A jelen pillanata, amelyet oly gyakran és megszállottsággal keresnek az alkotók, gyakorta tovaszáll, elillan, eltűnik az idő kérlelhetetlen haladásában. Tünékennyé válik. Így, ami a je­lenben valóságosnak tűnt, később már csak illúzióként vagy emlékként lelhető fel a képze­letünkben. Ezek azok a pillanatok, amelyek lenyomatait érzések vagy tapasztalások által tudjuk azonosítani: emlékszünk, látunk, tapasztalunk, s hogy ezeket megőrizzük, elménk és szívünk elraktároz mindent a számunkra, érzéseket, hangokat, illatokat. A kiállítással kí­sérletet teszünk arra, hogy ezeket a tünékeny pillanatokat kiszabadítsuk az idő járomából, és újraéljük, újraalkossuk azokat. Mutassuk meg, hogy a valóság az idő és az érzéseink együttműködésének köszönhetően bennünk állandósul.

 

KIÁLLÍTÓ MŰVÉSZEK

AFehér Vera, Baricz Kati, Berényi Gyula, Budavari Csaba, Cserkuti György, Dozvald János, Dömötör Mihály, Fekete István, Frankl Aliona, Fuchs Lehel, Gábor Béla, Gál András, Gáti György, Gedeon Péter, Herbst Rudolf, Hupján Attila, Kanyó Ferenc, Kerekes Zsuzsa, Láng-Miticzky András, Mándi Emese, Mandur László, Nagy István, Pfliegel Bálint, S. Faragó Gyöngyi, Seres Géza, Simon Csilla, Szél Ágnes, Tóth József, Tulok András, Vajda János, Varga Tamás, Vizúr János, Zsila Sándor

 

A kiállítás megtekinthető 2019. október 20-ig keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

 

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.