KORTÁRS TALÁLKOZÁSOK a Múzeumok Éjszakáján

Workshopokkal, művészeti sétával, több kiállítással, zenével és tárlatvezetésekkel vár mindenkit a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a Múzeumok Éjszakája alkalmából szentendrei helyszínein, a MANK Galériában, a szomszédságában található Szentendrei Régi Művésztelepen és a Fő téri ÚjMűhely Galériában.

 

 

HELYSZÍN: MANK Galéria és Szentendrei Régi Művésztelep

(Szentendre, Bogdányi u. 51.)

 

PROGRAMOK

 

 

13:00 – 16:30 Zománcművészeti workshop

Készítsd el saját zománc ékszeredet Hegedűs Ágota zománcművész, művészetterapeuta segítségével!

 

13:00 – 19:00 Készítsd el saját ruhatervedet

A legkisebbektől a legnagyobbakig várjuk az érdeklődőket, hogy a roma festőnők kiállításának festményei között, azokból ihletet merítve készítsük el saját, a látott motívumokat újragondoló öltözékek terveit.

 

14:00 – 16:00 Művészeti séta és műteremlátogatás

A város művészeti életének megismerése vezetett túra segítségével, amely az ÚjMűhely Galériából indul és a Szentendrei Régi Művésztelepen ér véget, ahol bekukkanthatunk a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeibe, és megismerkedhetünk az ott dolgozó művészekkel.

Vezető: Sipos Tünde művészettörténész

 

16:00 – 19:00 Rendezd képregénybe szobrainkat

Asszociációs alkotófeladat keretében keltjük életre a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében nyílt Szobrok a kertben című kiállítás szobrait.

 

17:00 – 19:00 Legyél Te is festőművész!

Éld át az alkotás örömét Knyihár Amarilla, a Szentendrei Régi Művésztelep művészének vezetésével, aki megtanítja, hogyan kell a vászonnal és az ecsettel bánni. Segítségével a szentendrei művészeti hagyományokat követve készítheted el nálunk saját mesterművedet.

Regisztráció: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

19:00 – 20:00 Tárlatvezetés Farkas Franciska színésznővel

A roma művésznők doyenjeitől a legfiatalabb generációjáig ad áttekintést a Kugler Art Szalon gyűjteményéből érkezett válogatás. A roma művésznők munkáit a gazdag figurateremtő képzelet, a merész színfantázia jellemzi, ez adja meg művészetük egyéni és sajátosan roma jellegzetességeit, amit mi magunk is megtapasztalhatunk a kiállításon. Eben a világban vezet körbe minket Farkas Franciska.

 

 

A program idején a MANK Galériában megtekinthető:

Emlék-Álom-Kutya-Világ

Roma festőművésznők tárlata

 

A program idején a Szentendrei Régi Művésztelepen megtekinthető:

Szobrok a kertben

Szoborkiállítás a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében

 

.......................

 

 

HELYSZÍN: ÚjMűhely Galéria

(Szentendre, Fő tér 20.)

 

 

PROGRAMOK

 

 

11:00 és 14:00 Tárlatvezetés Pataki Ferenc kiállításán

A tárlatvezetést tartja: Pataki Ferenc festőművész és Szepes Hédi művészettörténész

 

15:00 – 18:00 Monotípia workshop

A foglalkozás során az érdeklődők játékos formában sajátíthatják el a sokszorosító grafika alapjait.

Regisztráció: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

19:00 NOÉMO Akusztik

Zeneműhely a belső udvarban

 

20:30 – 23:00 Fényfestés

Fényfestés az ÚjMűhely Galéria homlokzatán. Lipták Mihály vezetésével az épületben 1980-tól 2003-ig működő Szentendrei Grafikai Műhelyben készült szitanyomatok elevenednek meg a jellegzetes Fő téri homlokzaton.

 

22:00 Sauropoda Trio

Zeneműhely a belső udvarban

 

 

A program idején az ÚjMűhely Galériában megtekinthető:

Hommage à Barcsay

Pataki Ferenc kiállítása

  • Kultúrák és korok találkoznak a Gül Baba Fesztiválon

    A Gül baba türbéjénél rendezett fesztiválon vasárnapig kerekasztal-beszélgetésekkel, felolvasóesttel, kézműves programokkal és koncertekkel is várják a látogatókat.Minél jobban ápoljuk kulturális örökségeinket, annál erősebbek vagyunk a jelenben és annál sikeresebbek leszünk a jövőben – hangsúlyozta az esemény pénteki megnyitóján Menczer Tamás,[…]

  • Skandináv filmtörténeti ritkaságok Budapesten

    A budapesti Art+Cinemában skandináv filmtörténeti kurzus indul. A havonta egyszer jelentkező sorozatban klasszikusokkal, markáns rendezőkkel és filmművészeti ritkaságokkal ismerkedhetünk meg.VámpírA sorozat első alkalmán, szeptember 23-án lesz Carl Theodor Dreyer, a dán filmművészet első kiemelkedő rendezőjének Vámpír című alkotását vetítik eredeti[…]

  • Korok és történetek Győrben

    Hat nagyszínpadi bemutató lesz a Győri Nemzeti Színházban, amely Korok és történetek címmel hirdette meg idei évadát. A darabok mindegyike egy-egy meghatározó korszakba vezet vissza.Évadnyitó társulati ülésFotó forrása: kisalfold.huAz első bemutatót szeptember 21-én tartják, amely Tasnádi István Szibériai csárdás című[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.