Téli madárvendégeink Hódmezővásárhelyen - Kiállításon a pályázat legjobbjai

Összesen 137 gyermekrajznak adott otthont a Hódmezővásárhelyi Művésztelep, ahol a 2019. február 19-ei ünnepélyes megnyitón kiosztották a legjobb rajzokért járó díjakat is. 

 

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület pályázatára beérkezett 400 alkotást Sonkoly Tibor, a Hódmezővásárhelyi Művésztelep festőművésze, a zsűri elnöke, Rapcsák Katalin, a művésztelep vezetője, valamint Szenti Csilla, V. Nagy Nándor és Makó András egyesületi tagok értékelték.

A megnyitón mondott köszöntőjében Rapcsák Katalin, aki hangsúlyozta, az intézmény a magyar kultúra szolgálatában működik, segítve a művészeket. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület által szervezett gyermekrajz kiállítás pedig azt hivatott szolgálni, hogy a gyerekek az alkotás örömét megőrizzék, valamint minél többször megmutathassák tehetségüket. – Tornyai János 150 éve született. Ő is volt diák, és tanárai segítségével indult el a pályáján, majd vált az ország egyik legjelentősebb festőjévé. Ezért mi is elindítjuk a jövőben a Tornyai-programunkat – mondta.

 

 

Sonkoly Tibor festőművész, a zsűri elnöke kiemelte, minden rajz gyönyörű, legyen az színes vagy fekete fehér, a kiállított műveknél pedig odafigyeltek arra, hogy egy-egy tablón legyen minden féléből. A festőművész értelmezési lehetőséget is mondott a rajzok kapcsán, két kategóriába sorolhatók, a realistább ábrázolás és a fantázia által létrehozott rajzokkal találkozhatunk.

Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyik alapító tagja köszöntőjében ismertette, a 400 pályázatból 12 darabot választott ki a Facebook-ra a szakmai zsűri, ez a 12 alkotás több mint 3600 lájkot kapott, a nyertes munka pedig több mint 400-at.

  • Híres magyar versenylovak

    Megnyílt a megújult, új tárgyakkal kiegészített Kincsem-Imperiál: Híres magyar versenylovak című kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, Budapesten.Fotó: MTI/Máthé Zoltán A Kincsem–Imperiál-tárlat a szomszédos, A ló – Nemzeti lókiállítással közösen a magyarországi lovaskultúra, lovas hagyományok és lovassport történetét mutatja be Széchenyi Istvántól[…]

  • Kész a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramja

    Összeállt az operatőri munkára fókuszáló Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramja. Az alkotásokat május végén láthatja a közönség Szegeden.Danis Lídia a GenezisbenForrás: FilmkultúraA 2016-ban elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző filmes seregszemlére idén több mint háromszáz nevezés érkezett, a művek[…]

  • Nemzetközi formatervezői kiállítás a Népi Iparművészeti Múzeumban

    Rings on water (Vízgyűrűk) címmel nyílik nemzetközi formatervezői kiállítás a budapesti Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban március 22-én.Rings on Water pályaművekA Pozsonyi Népművészeti Központ által meghirdetett nemzetközi verseny legjobb alkotásait bemutató vándorkiállításon magyar dizájnerek népi kézművességen alapuló modern munkái is láthatók[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.