Téli madárvendégeink Hódmezővásárhelyen - Kiállításon a pályázat legjobbjai

Összesen 137 gyermekrajznak adott otthont a Hódmezővásárhelyi Művésztelep, ahol a 2019. február 19-ei ünnepélyes megnyitón kiosztották a legjobb rajzokért járó díjakat is. 

 

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület pályázatára beérkezett 400 alkotást Sonkoly Tibor, a Hódmezővásárhelyi Művésztelep festőművésze, a zsűri elnöke, Rapcsák Katalin, a művésztelep vezetője, valamint Szenti Csilla, V. Nagy Nándor és Makó András egyesületi tagok értékelték.

A megnyitón mondott köszöntőjében Rapcsák Katalin, aki hangsúlyozta, az intézmény a magyar kultúra szolgálatában működik, segítve a művészeket. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület által szervezett gyermekrajz kiállítás pedig azt hivatott szolgálni, hogy a gyerekek az alkotás örömét megőrizzék, valamint minél többször megmutathassák tehetségüket. – Tornyai János 150 éve született. Ő is volt diák, és tanárai segítségével indult el a pályáján, majd vált az ország egyik legjelentősebb festőjévé. Ezért mi is elindítjuk a jövőben a Tornyai-programunkat – mondta.

 

 

Sonkoly Tibor festőművész, a zsűri elnöke kiemelte, minden rajz gyönyörű, legyen az színes vagy fekete fehér, a kiállított műveknél pedig odafigyeltek arra, hogy egy-egy tablón legyen minden féléből. A festőművész értelmezési lehetőséget is mondott a rajzok kapcsán, két kategóriába sorolhatók, a realistább ábrázolás és a fantázia által létrehozott rajzokkal találkozhatunk.

Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyik alapító tagja köszöntőjében ismertette, a 400 pályázatból 12 darabot választott ki a Facebook-ra a szakmai zsűri, ez a 12 alkotás több mint 3600 lájkot kapott, a nyertes munka pedig több mint 400-at.

  • Mesék reggeltől estig

    A közelgő gyereknap alkalmából 34 animációs filmet és sorozatot tett online ingyenesen hozzáférhetővé a Médiatanács: népmesékből, gyerekdal-feldolgozásokból, űrutazást, történelmet, természettudományi ismereteket bemutató vagy épp a családról, barátságról, városi életről szóló alkotásokból válogathatunk.CigánymesékA népmeséket kedvelőknek jó választás A Mesemondó, amely olyan[…]

  • Híresek és képek

    A magyar fotográfia legsikeresebb korszakát bemutató, André Kertész, Moholy-Nagy László, Robert Capa, Brassaï, Martin Munkácsi és további csaknem húsz, különleges magyar fotóművész alkotásából nyílt kiállítás május 23-án Székesfehérváron, a Csók István Képtárban.Fotó: szekesfehervar.huA Híresek és képek – Modern irányzatok a[…]

  • Melyik lesz Az év európai múzeuma?

    Negyven európai kiállítóhely – köztük a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Málenkij Robot Emlékhelye – szerepel Az év európai múzeuma díj idei jelöltjei között; a győztest szombaton hirdetik ki.A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Málenkij Robot EmlékhelyeFotó forrása: mnm.huAz 1977-ben alapított elismerés[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.