Család címmel nyílt új kiállítás a MANK Galériában

Család címmel rendezi meg legújabb kiállítását a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) Képzőművészeti Tagozata 2018. december 5. és december 22. között a szentendrei MANK Galériában.

 

 

 

Monumentális seregszemléi mellett tematikus sorozata egy-egy újabb kiállításával várja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete a szentendrei MANK Galéria látogatóit. Az idei, a sorban hatodik kiállítás kurátora Baky Péter festőművész, aki ezúttal a család hívószót választotta a tárlat központi témájául. Összesen 47 kortárs vizuális művész ebben a szellemiségben készült alkotásait láthatja a közönség 2018. december 7. és december 22. között.

„A család szociológiai értelemben a társadalom alapegysége, az emberek közössége, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat áll fenn. A család a kiindulópontot, az eredetet, és így a vérszerinti rokoni szálakon túl a haza, a nemzet iránti kötődést jelenti. Tágabb értelemben azt a hovatartozást, azokat a gyökereket jelöli, amit a szülőföld, a magyar nemzet, a magyar szellemiség határoz meg” – mondta el a kurátor. De akár a művészeti rokonság, a művészeti szellemi elődök megidézése is lehet egyfajta családi kötelék – tette hozzá, milyen gondolatok mentén épült fel a jelenlegi kiállítás koncepciója.

„A család nemcsak emberekkel, hanem folyamatoknak, jelenségeknek egymással való összefüggése, egymásra ható és egymásból következő rendszere. Ősök, szülők, gyerekek – ismétlődések és változások nemzedékeken át. A család abban is hasonlít a művészethez, hogy túlmutat az emberi lét határain” – fogalmazott Dr. Szeifert Judit művészettörténész, a kiállítás anyagát dokumentáló katalógus bevezetőjében.

A tárlat alkalmával szakmai elismerésben részesültek Baksai József, F. Farkas Tamás, Nagámi, Pataki Tibor, Tuzson-Berczeli Péter és Wrobel Péter művészek.

 

Kiállító művészek: Aknay János, Aranyi Sándor, Árvay Zolta, Baksai József, Baky Péter, Balogh Géza, Beretvás Csanád, Budaházi Tibor, Bugyi István, Damó István, Darázs József, Drozsnyik István, Ifj. Durkó Zsolt, Erdős János, F. Farkas Tamás, Fábry János, HAász Ágnes, Hérics Nándor, Jáger István, Jarmeczky István, Kádár Katalin, Kalmár János, Kisnémeth Ferenc, Kovács Johanna, Kovács Péter Balázs, Kőrösi Sándor, László Dániel, Lipcsey György, Luzsicza Árpád, Majoros Áron Zsolt, Marosi Kata, Mayer Éva, Mosonyi Tamás, Nagámi, Olescher Tamás, Pataki Tibor, Popovics Lőrinc, Rautner Fritz, Sárkány Győző, Sejben Lajos, Széchy Beáta, Székács Zoltán, Tóth Pitya István, Tuzson-Berczeli Péter, Veszeli Lajos, Veszely Ferenc, Wrobel Péter.

  • Miért pont Pécs? Backstage-sztorival készül Lévai Balázs

    Hogyan lett Pécs a magyar könnyűzene fellegvára? Hiszen innen indult a Kispál és Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és a Junkie Jack Flash, sok más banda mellett. Mi lehet a város titka? Erre a[…]

  • Novák Emil: húzóágazattá vált a filmipar Magyarországon

    A 2000-es években még adóssághalmokkal küzdött a nemzeti filmgyártás, mára azonban húzóágazattá vált a filmipar Magyarországon – mondta az MTI-nek Novák Emil, a hétfőn kezdődő, 5. Magyar Filmhetet szervező Magyar Filmakadémia elnöke. Az elmúlt években folyamatosan emelkednek a nézőszámok, egyre[…]

  • Kegyes hazugságok

    Moldovai Katalin Ahogy eddig című kisjátékfilmjének alaphelyzete arra a félelmünkre épít, amit igyekszünk gyorsan elhesegetni, ha eszünkbe jut: azt a pillanatot, amikor szerettünket vagy hozzátartozónkat rákkal diagnosztizálják.Az idős, egyedül élő Margit (Venczel Vera) a kórházba indul lányával, Judittal, akivel régen[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.